A jog társadalmi környezete és érzékelésének lehetőségei - Varga Csaba (VALÓSÁG: TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KÖZLÖNY, 2024)
A tudomány – általában (Tudástól kontextualizáltság / A fogalomalkotás esetlegessége – egy »unified science« lehetőségének hiánya / Történelmi tapasztalatfüggőség / Negációs fejlődési logika / Némely jogtudományi tanulság) A jogbölcselet – különösen (Jog és társadalmiság az elméleti jogművelés egyes ágaiban [Természetjog / Normativizmus / Történeti jogkutatá mint jogra alkalmazott történelem / Jogszociológia, jogantropológia, népi jogkutatás mint jogra alkalmazott társadalomtudományok] / Voltaképpeni jogfilozófia/jogelmélet – saját kutatások példáján) Összefoglalás: "Virágozzék minden virág"